Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Hvor kan kortet brukes?

Gavekortet kan brukes på alle våre kjøpesentre i hele Norge, se oversikt over sentre under "Senteroversikt". De fleste butikkene på senteret kan motta gavekort. Fast unntak er Posten, Vinmonopolet og Bolia.com. Vi tar forbehold om at noen butikker er nye på senteret og dermed ikke meldt inn for å motta gavekort.

Hvor kan kortet kjøpes?

Gavekort kan kjøpes på alle våre kjøpesentre i hele Norge samt i webshopen, se oversikt over sentre under "Senteroversikt". Alle våre sentre har gavekortmaskiner hvor du enkelt kan kjøpe gavekort.

Hva koster et gavekort?

Et gavekort koster 10 kr om du kjøper det både på et kjøpesenter eller her på nettsiden. Kostnader for porto kommer i tillegg ved bestilling i nettløsningen om du velger å få tilsendt gavekortet hjem til deg.

Kan kortet lades med ubegrensede midler?

Kortet har en minimumsgrense og en maksimumsgrense for oppladning. Minimum beløp er kr. 100, og maksimalt beløp er kr. 5 000.

Gavekortets varighet

Gavekortet er gyldig i 1 år. Når kortet er over 1 år er kortet utgått, og det kan ikke benyttes. Kortet tilbakestilles automatisk når beløpet på kortet er brukt opp. Dato for når kortet ble kjøpt skal fremkommer på kortets bakside. Er dette ikke synlig, kan man sjekke kortet på vår saldosjekk på nettet, se senterets nettside eller www.sentergavekort.no.

Kort gått ut på dato

Når gavekortet er over 1 år har det gått ut på dato. Det vil fremkomme ”data ikke tilstede” når man prøver å bruke kortet. Les om gavekortets varighet.

Gavekort kan ikke kjøpes med kontanter, kun med betalingskort og faktura eller Vipps

Det er kun mulig å kjøpe gavekort med betalingskort, Visa og MasterCard i gavekortautomatene. Det mottas ikke kontanter. På www.sentergavekort.no kan man benytte Visa og MasterCard, Bank Axess, Vipps og faktura. Bedrifter kan faktureres, dersom beløpet er over kr. 500,-

Kan jeg betale for et gavekort med mitt utenlandske Visa/Mastercard?

Vår betalingsløsning her på nettsiden støtter de fleste kredittkort samt Vipps. Bedrifter kan kjøpe gavekort mot betaling av tilsendt faktura. I tillegg kan bedrifter i visse tilfeller søke om faktura med kreditt.

Bank Axess

Du kan betale med Bank Axess – hvis du får feil ved betaling kontakt din bank eller sjekk nettbank, for å få avtale med Bank Axess. Les mer om dette på www.bankaxess.no

Faktura på netbutikken

Bedrifter kan velge faktura som betalingsalternativ i vår nettbutikk. Det vil da bli foretatt en kredittvurdering. Blir bedriften godkjent sendes gavekortene innen 1-2 virkedager fra bestilling. Alternativt om ikke bedriften blir godkjent for kreditt, sendes gavekortene når faktura er registrert betalt hos Steen & Strøm. Husk å skrive ut faktura og bruk riktig KID ved betaling.

Saldo og kjøpsoversikt

Man kan sjekke saldoen på gavekortet på senteret der det selges gavekort, i butikkenes terminaler eller på vår saldosjekk på nettet. Denne saldosjekken ligger på www.sentergavekort.no, eller på sentrenes egne nettsider.

”Data ikke tilstede” vises når jeg prøver å bruke kortet

”Data ikke tilstede” vil fremkomme når man prøver å bruke et kort som har gått ut på dato. Les ”kort gått ut på dato”

Mistet kort

Mistet kort refunderes ikke. Et gavekort er ikke personlig og kan ikke spores til den enkelte.

Problemer med kjøp på nett

Har du problemer med å gjennomføre kjøpet eller sjekke saldoen på nett? Vennligst kontakt oss:
Oslo City: oslocity.kundeinfo@steenstrom.com eller på telefon +47 40 00 73 70
Metro: metrosenter@steenstrom.com eller på telefon +47 67 97 40 40
Vi vil behandle henvendelsen din så raskt som mulig.

Kvittering for kjøp i nettbutikken

Når bestillingen og betalingen er fullført, vil du motta en kvittering for kjøpet til den e-postadressen du oppga i bestillingen.

Mistet kode for utlevering

Hvis mottakere har mistet Hentekode for utlevering, kan de gjenskapes. Kontakt support for hjelp:
Oslo City: oslocity.kundeinfo@steenstrom.com eller på telefon +47 40 00 73 70
Metro: metrosenter@steenstrom.com eller på telefon +47 67 97 40 40
Vi vil behandle henvendelsen din så raskt som mulig.

Hentekodens gyldighet

Fra man mottar hentekoden har man tre (3) måneder på seg til å hente ut gavekortet i gavekortautomaten.

Registrer deg som bruker.

Hvis du registrerer deg som bruker i portalen, har du tilgang til historikk, kan du følge gavekortene dine og se når de er hentet ut. Du kan også bestille en mistet hentekode på nytt.

Kan gavekortet brukes i alle butikkene?

Gavekortet kan benyttes på alle* våre butikker med unntak av Vinmonopolet og Posten.

*Det kan forekomme enkelte avvik fra dette på noen sentre på grunn av tekniske utfordringer, ved at det kan være et par butikker som ikke kan motta gavekort.

Kan gavekortet benyttes ved betaling på internett?

Nei, gavekortet kan ikke benyttes til betaling på internett.

Må hele beløpet brukes på ett sted, eller kan det deles opp til bruk i flere butikker?

Gavekortet kan benyttes gjentakende ganger på forskjellige butikker til beløpet er brukt opp.

Kan jeg veksle inn gavekortet i kontanter?

Nei, gavekortet kan ikke veksles inn i kontanter.

Hvor lang tid tar det før jeg får et gavekort bestilt på nett?

Kort som bestilles fra nettbutiken har en leveringstid på 1-4 virkedager avhengig av forsendelsesmåte valgt av kunde.

Ved bruk av faktura er gavekortene hos mottaker innen 8 dager forutsatt at kredittgodkjenning er ok. Hvis kredittgodkjenningen ikke godtas, vil gavekortene sendes etter at fakturaen er betalt.
Når gavekortet er bestilt som en Hentekode bestemmer kunden selv om det skal leveres umiddelbart eller på en valgt dato og klokkeslett, direkte til deg som kunde eller mottaker.
Eksempel: Gavekort som skal sendes pr post som er betalt før kl.13 sendes samme virkedag, eller første virkedag etter dersom kjøpet ble foretatt en lørdag, søndag eller på en helligdag
Ved ønsket levering pr. post før jul, oppfordrer vi til å bestille og betale kortene innen kl. 10:00 den 10. desember. Posten har sin frist 16. desember. Ved bedriftsbestillinger kan man velge Bedriftspakke ekspress som normalt utleveres påfølgende virkedag.

Hvordan aktiveres et gavekort kjøpt på nett?

Et kort kjøpt online og sendt med tekstmelding eller e-post aktiveres når det hentes med Hentekoden i gavekortmaskinen. Et gavekort kjøpt online og sendt pr. post er ferdig aktivert når du mottar dette.